Download het gratis e-book over de digitale samenleving »
Alle blogartikelen
Stem op CodeSkillz voor de Computable Awards

Stem op CodeSkillz voor de Computable Awards

Help ons impact maken!

Door Joris op 31-08-2020 • Leestijd: 1 min Digitale Lesmethode Digitale Geletterdheid Social Enterprise

Docenten, leerlingen, vrienden en familie: we hebben heugelijk nieuws om met jullie te delen. Wij zijn genomineerd voor de Computable Awards. In maar liefst twéé categorieën! Wij maken impact op scholen door een goed opgebouwde lesmethode Digitale Geletterdheid aan te bieden. Door op ons te stemmen help je ons bekendheid te krijgen bij scholen, rectoren en docenten.


Twee jaar geleden startte onze missie. Met elkaar besloten we dat het klaar was met digibetisme. Het is toch gek dat we aannemen dat al onze brugklassers met hetzelfde digitale kennisniveau aan hun middelbareschooltijd beginnen? Dit gebeurt niet bij wiskunde, geschiedenis, Nederlands en bio – maar als het om digitale geletterdheid gaat, is die aanname opeens geen probleem. Raar hè? Nou, dat vonden wij ook. Daarom bestaat CodeSkillz. Het moet (gewoon) een vak worden in het rooster! Stemmen kan hier.Let op: CodeSkillz staat bovenaan, en halverwege de pagina nog een keer.

Dé lesmethode Digitale Geletterdheid
CodeSkillz is een lesmethode die samen met docenten is ontwikkeld. In drie leerlijnen  komen alle belangrijke onderwerpen aan bod, zodat iedere leerling de wereld van morgen begrijpt. Inmiddels hebben duizenden leerlingen de methode intensief gebruikt.  De reacties zijn ontzettend positief! Een afdelingsleider van een middelbare school was lovend:

Het leven van docenten makkelijker maken en de kwaliteit van het onderwijs verbeteren – en daarmee leerlingen voorbereiden op de toekomst. Je merkt aan alles dat dit hun missie is. - Frits Timmermans (Frits Philips Lyceum - Mavo)

Daarnaast willen we leerlingen en docenten in deze lastige coronatijd een steuntje in de rug bieden met LevelUp! Dit gratis lespakket is al door tientallen scholen opgepakt.

Stem op CodeSkillz voor de Computable Awards
Foto: © Bart van Overbeeke

Landelijke uitrol: de volgende stap
We vinden het super dat onze ideeën nu al werkelijkheid zijn geworden in klaslokalen. En nu zijn we klaar voor de volgende stap: een landelijke uitrol. Digitale Geletterdheid zien we straks overal terug! Het krijgt een vaste plek in de dagelijkse lessen – en daarna zelfs in het eindexamenprogramma. Om daar te komen hebben we jouw stem nodig! Het helpt ons de bekendheid te krijgen die we nodig hebben.

CodeSkillz is genomineerd in de categorieën Opleiding & training en Tech-Startup. Stemmen kan via de Computable website. Na het invullen van je gegevens ontvang je een link naar het stemmen. Let op: CodeSkillz staat bovenaan, en halverwege de pagina nog een keer. Met 2 minuten van jouw tijd help je ons om nóg meer impact te maken in het onderwijs.

CodeSkillz is door Computable genomineerd voor hun jaarlijkse prijs: De Computable Awards. Computable is het onafhankelijke toonaangevende platform voor nieuws, achtergrond en opinie in de ICT. 

Stem op ons!Blijf op de hoogte!

Ontvang elke twee weken onze nieuwe blog in je mailbox.