CodeSkillz wint Computable Award 2020!

Digitale geletterdheid Mediawijsheid

Mediawijsheid

Door de komst van het internet zijn mensen steeds meer verbonden en is er een zee van informatie beschikbaar. Met deze nieuwe technologie, komen ook nieuwe verantwoordelijkheden: hoe houd ik mijn data veilig? Hoe onderscheid ik nepnieuws van echt nieuws? De Mediawijsheid leerlijn gaat in op het digitale burgerschap en laat zien hoe je verantwoord kan omgaan met social media en online informatie. De opdrachten zijn in een logische volgorde opgebouwd.

Privacy & social media

Hoe kun je social media verantwoord gebruiken? Wie kun je vertrouwen? Welke persoonlijke gegevens kun je beter afschermen?

20 icon

Online samenwerken

Waar kun je je online bestanden veilig bewaren? Hoe kun je bestanden samen bewerken?

Zoeken & vinden

Hoe zoek je online naar informatie? Welke bronnen zijn betrouwbaar? Mag je alle gevonden foto’s en teksten zomaar gebruiken?

FAKE

Nepnieuws

Wat is nepnieuws? Hoe kun je fake nieuws van echt onderscheiden? Waarom wordt nepnieuws verspreid?

Doorlopende missie

Gedurende de hele leerlijn wordt een onderzoekscyclus doorlopen. Tijdens de missie in mediawijsheid gaan leerlingen een eigen blog schrijven. Ze mogen zelf het onderwerp van de blog bepalen, en de manier waarop ze de blog gaan schrijven. Er wordt voldoende begeleiding geboden. Zo worden er voorbeelden genoemd van blog onderwerpen en platformen waarop je een blog kunt maken. Bekijk hier ook de andere doorlopende missies.

Mediawijsheid

Bekijk de mediawijsheid leerlijn live.

Maak nu je proefaccount aan