Download het gratis e-book over de digitale samenleving »
Alle blogartikelen
Maak kennis met het team van Stichting CodeSkillz

Maak kennis met het team van Stichting CodeSkillz

Het team achter de VOID lesmethode

Door Laura op 07-04-2018 • Leestijd: 1 min Digitale Lesmethode Digitale Geletterdheid Social Enterprise Eindhoven

Aangenaam! Wij zijn het team van Stichting CodeSkillz. In deze post willen wij jullie kennis laten maken met ons. Allemaal hebben wij affiniteit met design & development – daarom zijn we zo gemotiveerd voor de ontwikkeling van VOID!


Het idee om Stichting CodeSkillz te beginnen komt voort uit onze eigen ontwikkeling. In een zelf-lerend proces zijn wij bekend geworden met verschillende programmeertalen. Onder dezelfde naam (Dutch Coding Company) werken wij samen om mooie (commerciële) concepten uit te werken. Wij vinden het erg belangrijk maatschappelijk verantwoord bezig te zijn. Toen we het tijdens een vrijdagmiddag brainstorm bespraken dat eigenlijk iedereen bekend zou moeten worden met programmeren (en dan vooral de logica erachter) besloten wij hier zelf een verschil in te willen maken. Stichting CodeSkillz, met het lespakket VOID was geboren!

Het team bestaat uit vier enthousiaste jonge mensen: Aypril Zaan, Bas Schleijpen, Joris van Rijn en Laura Nijenhuis. Samen vormen wij het eerste bestuur van Stichting CodeSkillz. Maar uiteraard kunnen we het niet alleen! In onze werkzaamheden worden we (nu al) bijgestaan door een groep gemotiveerde studenten van o.a. de TU/e, Fontys en Avans.

De Stichting draait op dit moment op 3 pilaren: Ontwikkeling van het lespakket, ontwikkeling van de e-learning omgeving en subsidie/sponsoring en financiën. Per pilaar is een bestuurslid verantwoordelijk voor de begeleiding van een autonoom team. Feedback van derden wordt verzameld door de teams zelf om het vervolgens direct in het lespakket te kunnen verwerken.

Blijf op de hoogte!

Ontvang elke twee weken onze nieuwe blog in je mailbox.