Download het gratis e-book over de digitale samenleving »
Alle blogartikelen
Eerste CodeSkillz school: Van Maerlantlyceum in Eindhoven

Eerste CodeSkillz school: Van Maerlantlyceum in Eindhoven

Van Maerlantlyceum in Eindhoven neemt digitale lessen van CodeSkillz af

Door Joris op 09-12-2019 • Leestijd: 1 min Eindhoven Leerlab

Op de valreep van 2019 heeft het Van Maerlantlyceum in Eindhoven de leerlijnen Basisvaardigheden en Computational Thinking afgenomen. Ze gaan er in het voorjaar van 2020 al mee aan de slag.


In het najaar van 2019 heeft het Van Maerlantlyceum in Eindhoven als eerste school twee van onze leerlijnen afgenomen. In het voorjaar van 2020 willen ze Digitale Basisvaardigheden en Computational Thinking gaan inzetten voor 171 eerstejaars leerlingen. De brugklassers krijgen de stof in het vak Onderzoeksvaardigheden. Hiermee loopt het VanMaerlantlyceum, dat dit jaar haar 100-jarig bestaan viert, voorop bij de implementatie vanhet nieuwe curriculum. “Het is belangrijk dat de school aan de slag gaat met Digitale Geletterdheid, een belangrijk element van de 21e eeuwse vaardigheden, voor de toekomstvan onze leerlingen,” aldus conrector Tim Strik. 

In de derde periode van dit schooljaar gaan de leerlingen aan de slag met de leerlijn Digitale Basisvaardigheden, dat ingaat op o.a. de onderdelen waaruit een computer bestaat en hetmaken van goede presentaties met presentatiesoftware, en de leerlijn ComputationalThinking, waarin leerlingen leren complexe problemen op te lossen met logischebouwstenen. 

Het Van Maerlantlyceum is één van de vijf leerlabscholen van CodeSkillz die samen met destartup de lesmethode hebben ontwikkeld. Tim Strik: “Een belangrijke ambitie van het Van Maerlantlyceum is de relatie met de omgeving, waarin we met behulp van co-creatie lessenkunnen ontwikkelen voor onze leerlingen.”

Blijf op de hoogte!

Ontvang elke twee weken onze nieuwe blog in je mailbox.