Download het gratis e-book over de digitale samenleving »
Alle blogartikelen
Even niet meer online zoeken naar nieuw lesmateriaal

Even niet meer online zoeken naar nieuw lesmateriaal

Leraar Joris helpt je met lesgeven. Kant en klare digitale lessen over onderwerpen die nu spelen.

Door Kirsten op 04-02-2021 • Leestijd: 1 min

Leraar Joris geeft jou een aantal kant en klare lessen om even de druk er vanaf te halen. In de week van 8 tot en met 12 maart ontvang je iedere dag een les over een bepaald onderwerp uit de digitale samenleving in jouw mailbox.


Niet jij, als docent, maar leraar Joris gaat lesgeven! Wij hebben enkele digitale lessen gemaakt die snel en gemakkelijk te gebruiken zijn als waardevolle invulling van de online lessen. Deze lessen zijn gebaseerd op het eerdere corona-initiatief van CodeSkillz: LevelUp!

Waar gaan deze lessen over?
Uiteraard sluiten deze lessen aan bij onze expertise: digitale geletterdheid! In de lessen bespreken we actuele onderwerpen uit de digitale samenleving die van belang zijn voor de jongere generatie van nu. Nu iedereen (jij, maar ook de leerlingen) weer digitaal bezig moet zijn, is het een goed idee om hier ook nog extra in te onderwijzen.

Hoe werkt het?
Je meldt je aan voor de digitale lessen via deze link. Iedere dag ontvang je in de ochtend een mail in je mailbox. Deze mail bevat een les met een lesbrief, presentatie van leraar Joris over het onderwerp en een groepsopdracht werkblad. Vervolgens kunnen de leerlingen in groepjes (via Teams) aan de slag met de bijbehorende opdracht.

Wat is het doel?
Met deze opdrachten worden leerlingen zich bewust van de gevaren en risico’s die de digitale wereld van nu met zich meebrengt. Tevens is het een extra leuke, educatieve en actuele invulling van jouw lessen. Snel en gemakkelijk, geen extra voorbereiding nodig!

Over CodeSkillz
CodeSkillz biedt een online leerplatform met lessen in digitale geletterdheid, onderverdeeld in drie leerlijnen: mediawijsheid, computational thinking en ICT basisvaardigheden. In plaats van dat docenten online nog op zoek moeten naar lessen in digitale geletterdheid en deze zelf moeten samenstellen en aanpassen, zorgt CodeSkillz met het online leerplatform voor een vast en gestructureerd programma dat leerlingen op een leuke en leerzame manier digitaal vaardig maakt. 

CodeSkillz staat voor: 

Wil je meer weten over CodeSkillz? Neem zelf een kijkje in het online leerplatform met behulp van een tour-account

Blijf op de hoogte!

Ontvang elke twee weken onze nieuwe blog in je mailbox.

Aanbevolen blogs

Even niet meer online zoeken naar nieuw lesmateriaal

CodeSkillz wint Computable Award 2020

DoorLauraop

In de categorie Opleiding & Training heeft CodeSkillz de eerste plek behaald.

Lees nu »
Even niet meer online zoeken naar nieuw lesmateriaal

Hoe wij met zijn allen worden beïnvloed door nepnieuws en wat we ertegen kunnen doen!

DoorKirstenop

Fake nieuws, we horen er vaak over op de radio, tv of lezen erover in de krant. Wat is nepnieuws, hoe ziet het eruit en hoe kunnen we het herkennen? Lees er meer over in deze blog!

Lees nu »
Even niet meer online zoeken naar nieuw lesmateriaal

De ingewikkelde wereld van algoritmes heel simpel uitgelegd

DoorKirstenop

Algoritmes zijn bijna niet meer weg te denken in het hedendaagse leven. Overal om ons heen worden algoritmes gebruikt. Daarom krijg je in deze blog een snelcursus algoritmes.

Lees nu »