8-12 maart: Gratis digitale lessen van leraar Joris »
Scholen moeten weer sluiten. Digitaal lesgeven is opnieuw een feit!

Scholen moeten weer sluiten. Digitaal lesgeven is opnieuw een feit!

Vanaf woensdag moeten alle scholen weer sluiten wegens het stijgende aantal. Dit betekent dat alle scholen weer verplicht over moeten naar online lesgeven.

Door Kirsten op 15 December 2020 Digitale Lesmethode Ontwikkeling Corona

Wij van CodeSkillz kunnen ons voorstellen dat dit veel druk en voorbereiding met zich meebrengt. Daarom geven wij speciale lessen in digitale geletterdheid om in de week van 4 tot en met 8 januari iedere dag in je lessen te gebruiken.


Niet jij, als docent, maar leraar Joris gaat lesgeven! Wij hebben enkele digitale lessen gemaakt die snel en gemakkelijk te gebruiken zijn als waardevolle invulling van de online lessen. Deze lessen zijn gebaseerd op het eerdere corona-initiatief van CodeSkillz: LevelUp!Waar gaan deze lessen over? 
Uiteraard sluiten deze lessen aan bij onze expertise: digitale geletterdheid! In de lessen bespreken we actuele onderwerpen uit de digitale samenleving die van belang zijn voor de jongere generatie van nu. Nu iedereen (jij, maar ook de leerlingen) weer digitaal bezig moet zijn, is het een goed idee om hier ook nog extra in te onderwijzen. 

Hoe werkt het? 
Je meldt je aan voor de digitale lessen via deze link. Iedere dag ontvang je in de ochtend een mail in je mailbox. Deze mail bevat een les met een lesbrief, presentatie van leraar Joris over het onderwerp en een groepsopdracht werkblad. Vervolgens kunnen de leerlingen in groepjes (via Teams) aan de slag met de bijbehorende opdracht.

Wat is het doel? 
Met deze opdrachten worden leerlingen zich bewust van de gevaren en risico’s die de digitale wereld van nu met zich meebrengt. Tevens is het een extra leuke, educatieve en actuele invulling van jouw lessen. Snel en gemakkelijk, geen extra voorbereiding nodig!