CodeSkillz wint Computable Award 2020!

Onze Corona initiatieven

Overzicht

  1. LevelUp!
  2. Canvas: 1,5 meter lessen
  3. Vrijblijvend advies digitale lessen
  4. Canvas: Digitale lessen verrijken
  5. Digitale toetsen

Onze initiatieven werden opgemerkt door het Eindhovens Dagblad.

CodeSkillz LevelUp!

1. LevelUp!

Iedere week ontvang je lesmateriaal waarin digitale vaardigheden centraal staan. De onderwerpen worden uitgekozen op basis van actuele thema's (denk aan 5G, nepnieuws, Corona-app). Gelijk in te zetten, zonder moeite! De presentaties zijn direct te gebruiken.

 Download LevelUp! lessen

2. 1,5 meter lessen canvas

We mogen naar school! Fijn, maar ook een uitdaging. Want hoe geef je les als de helft thuis zit, en de andere helft in de klas? Jij als docent moet opnieuw vindingrijk zijn om een goede invulling te geven aan je lessen.

Om jou te helpen met het maken van deze keuzes, en dus hoe je je lessen gaat inrichting, hebben wij dit 1.5m canvas gemaakt. Deze stelt vragen vanuit het perspectief van de leerling.

 Canvas downloaden

Advies over digitaal lesgeven

3. Advies over digitaal lesgeven & digitaal toetsen: vrijblijvende helpdesk

De afgelopen weken hebben wij scholen en docenten advies gegeven over hoe zij digitale lessen het best kunnen opzetten. Ervaring leert dat er zelden een one-sizes-fits-all oplossing is voor de uitdagingen waar jij als school tegen aanloopt. Wij delen vanuit onze ervarings telefonisch of per video welke technische mogelijkheden (ook buiten onze oplossing) er voor jullie problemen mogelijk is.

 Vrijblijvend contact

4. Canvas: Digitale lessen een verrijking?

Oef.. alle lessen moeten nu op afstand worden gegeven. Dat is even aanpoten! Hopelijk lukt het om met deze tool digitaal lesgeven voor nu even als verrijking in te zetten in plaats van als last.

Even vanuit het perspectief van de leerling. Kijk vooral ook naar de voorbeelden voor (digitale) tips! Zet zelf digitale leermiddelen in om jouw lessen naar een hoger niveau te trekken. Wellicht kun je de digitale les eens vanuit een leerling proberen te bekijken.

 Canvas downloaden

Digitale toetsen

5. Digitale toetsen?

Digitaal toetsen is lastig. Hoe ga ik om met (digitaal) afkijken, het opzoeken van informatie of die ene leerling die geen laptop met webcam heeft? Eén van onze onderzoekstracks is gewijd aan digitaal toetsen. Hoewel ons onderzoek nog loopt delen we graag onze kennis als antwoord op je vragen.

Ga de dialoog aan

De docent kan ervoor kiezen om de opdrachten samen met de leerlingen aan het einde van de les te evalueren. De resultaten van de online opdrachten kunnen in detail in het docentenportal worden bekeken. Op die manier kan de docent zien welke onderwerpen of leerlingen extra aandacht behoeven en dit meenemen naar de volgende les.

Wellant College
SintLucas
Van Maerlantlyceum
Eckart College

Duizenden leerlingen maken al gebruik van de unieke lesmethode van CodeSkillz. Ervaar zelf hoe CodeSkillz jouw school vooruit kan helpen.

Vraag nu je demo aan