Download het gratis e-book over de digitale samenleving »
Alle blogartikelen
CodeSkillz wint Computable Award 2020

CodeSkillz wint Computable Award 2020

In de categorie Opleiding & Training heeft CodeSkillz de eerste plek behaald.

Door Laura op 25-11-2020 • Leestijd: 1 min

Tijdens de online live stream op 24 november zijn de winnaars bekend gemaakt van de Computable Awards 2020. Waar voorgaande jaren alle prijzen tijdens een feestelijke real-life ceremonie werden uitgereikt, werden de winnaars dit jaar aan de deur verrast. Het thema van de show was dan ook toepasselijk ‘Changing Times’. Ook CodeSkillz, genomineerd voor maar liefst twee categorieën, werd aan de kantoordeur verrast.


CodeSkillz werd genomineerd in de categorieën ‘Opleiding & Training’ en ‘Tech-startup’, waarin ze respectievelijk de eerste en derde plaats wist te bemachtigen. “Het is fijn om gewaardeerd te worden voor onze missie om alle leerlingen digitaal vaardig te maken” vertelt Laura Nijenhuis, co-founder van CodeSkillz. Nu steeds meer scholen CodeSkillz inzetten om Digitale Geletterdheid in het curriculum te verwerken, zijn ze bezig om uit te breiden naar andere vakken. Laura: “Niet alleen de behandelde lesstof uit CodeSkillz is nieuw, de manier waarop we het onderwijzen is ook nieuw. De wens om te vernieuwen zien we in alle vaksecties terug”. In deze ‘changing times’ zet CodeSkillz de stip op de horizon om de Digitale Educatieve Uitgeverij van Nederland te zijn.

In de nieuwe manier van lesgeven staan actualiteit van de stof, interactiviteit en adaptiviteit van het leren, formatief evalueren, en gamification hoog in het vaandel. Met deze filosofie werd het product CodeSkillz genomineerd door Computable. De helft van de stemmen werd bepaald door de hoofd- en deeljury, de andere helft werd bepaald door de publieksstem. 

Trots op Brainport Eindhoven

“Het is ontzettend mooi om te zien dat zowel in de nominaties, als in de organisaties die in de prijzen vielen, Eindhoven goed vertegenwoordigd is. Daar zijn we trots op!” aldus Joris W. van Rijn, co-founder van CodeSkillz. In dezelfde categorie was een naaste buur ook genomineerd: de Jheronimus Academy of Data Science. Naast CodeSkillz vielen iSense ICT Professionals, 5G HUB Eindhoven en Connected Ambulance (Philips, GGD Brabant Zuid-Oost en Catharina Ziekenhuis) in de prijzen in andere categorieën.

Over CodeSkillz 
CodeSkillz biedt een online leerplatform met lessen in digitale geletterdheid, onderverdeeld in drie leerlijnen: mediawijsheid, computational thinking en ICT basisvaardigheden. In plaats van dat docenten online nog op zoek moeten naar lessen in digitale geletterdheid en deze zelf moeten samenstellen en aanpassen, zorgt CodeSkillz met het online leerplatform voor een vast en gestructureerd programma dat leerlingen op een leuke en leerzame manier digitaal vaardig maakt. 

CodeSkillz staat voor: 

Wil je meer weten over CodeSkillz? Neem zelf een kijkje in het online leerplatform met behulp van een tour-account

Blijf op de hoogte!

Ontvang elke twee weken onze nieuwe blog in je mailbox.

Aanbevolen blogs

CodeSkillz wint Computable Award 2020

Digitale geletterdheid, meer uitleg over deze 21e eeuwse term!

DoorKirstenop

In de digitale samenleving wordt er vaak gesproken over digitale geletterdheid en 21e eeuwse vaardigheden, maar wat is het nou precies?

Lees nu »
CodeSkillz wint Computable Award 2020

De ingewikkelde wereld van algoritmes heel simpel uitgelegd

DoorKirstenop

Algoritmes zijn bijna niet meer weg te denken in het hedendaagse leven. Overal om ons heen worden algoritmes gebruikt. Daarom krijg je in deze blog een snelcursus algoritmes.

Lees nu »
CodeSkillz wint Computable Award 2020

Even niet meer online zoeken naar nieuw lesmateriaal

DoorKirstenop

Leraar Joris helpt je met lesgeven. Kant en klare digitale lessen over onderwerpen die nu spelen.

Lees nu »