8-12 maart: Gratis digitale lessen van leraar Joris »
CodeSkillz wint Computable Award 2020

CodeSkillz wint Computable Award 2020

In de categorie Opleiding & Training heeft CodeSkillz de eerste plek behaald.

Door Laura op 25 November 2020

Tijdens de online live stream op 24 november zijn de winnaars bekend gemaakt van de Computable Awards 2020. Waar voorgaande jaren alle prijzen tijdens een feestelijke real-life ceremonie werden uitgereikt, werden de winnaars dit jaar aan de deur verrast. Het thema van de show was dan ook toepasselijk ‘Changing Times’. Ook CodeSkillz, genomineerd voor maar liefst twee categorieën, werd aan de kantoordeur verrast.


CodeSkillz werd genomineerd in de categorieën ‘Opleiding & Training’ en ‘Tech-startup’, waarin ze respectievelijk de eerste en derde plaats wist te bemachtigen. “Het is fijn om gewaardeerd te worden voor onze missie om alle leerlingen digitaal vaardig te maken” vertelt Laura Nijenhuis, co-founder van CodeSkillz. Nu steeds meer scholen CodeSkillz inzetten om Digitale Geletterdheid in het curriculum te verwerken, zijn ze bezig om uit te breiden naar andere vakken. Laura: “Niet alleen de behandelde lesstof uit CodeSkillz is nieuw, de manier waarop we het onderwijzen is ook nieuw. De wens om te vernieuwen zien we in alle vaksecties terug”. In deze ‘changing times’ zet CodeSkillz de stip op de horizon om de Digitale Educatieve Uitgeverij van Nederland te zijn.

In de nieuwe manier van lesgeven staan actualiteit van de stof, interactiviteit en adaptiviteit van het leren, formatief evalueren, en gamification hoog in het vaandel. Met deze filosofie werd het product CodeSkillz genomineerd door Computable. De helft van de stemmen werd bepaald door de hoofd- en deeljury, de andere helft werd bepaald door de publieksstem. 

Trots op Brainport Eindhoven

“Het is ontzettend mooi om te zien dat zowel in de nominaties, als in de organisaties die in de prijzen vielen, Eindhoven goed vertegenwoordigd is. Daar zijn we trots op!” aldus Joris W. van Rijn, co-founder van CodeSkillz. In dezelfde categorie was een naaste buur ook genomineerd: de Jheronimus Academy of Data Science. Naast CodeSkillz vielen iSense ICT Professionals, 5G HUB Eindhoven en Connected Ambulance (Philips, GGD Brabant Zuid-Oost en Catharina Ziekenhuis) in de prijzen in andere categorieën.

Meer informatie over de lesmethode